Bereikbaarheid tijdens de centrumwerken

Centrumwerken 2020-2021. Tot ziens oud, hallo nieuw!

Het Vrijthof en de Breese centrumstraten, gelegen binnen de kleine ring (zie plan centrumwerken), krijgen in 2020-2021 een volledige make-over. Na deze werken kunnen de inwoners en bezoekers genieten van een modern straatbeeld met extra aandacht voor een veilige verkeerscirculatie, waarbij de horeca-en handelszaken bereikbaar blijven met de auto. 

De fasering van de werken gebeurt in functie van de verkeerslussen, maar ook met feest- en soldenperiodes wordt rekening gehouden. De werken starten op 3 augustus in de Hoogstraat, vanaf de Stationswal (zie foto), en eindigen met de afwerking van de Nieuwstadstraat in oktober 2021.

De bereikbaarheid van de horeca- en handelszaken blijft steeds verzekerd! Vermijd het centrum met de auto en parkeer GRATIS op de kleine ring (blauwe parkeerschijf van maandag t/m zaterdag van 09u - 18u) of in de ondergrondse centrumparking waar het parkeren het eerste uur GRATIS is. Via de diverse wandelverbindingen sta je op minder dan 2 minuten midden in het centrum.

Omdat je geen centrum kan openbreken zonder hinder zal de middenstandvereniging Bree Beleven vzw i.s.m. met Stad Bree de bezoekers aan het stadcentrum van Bree o.a. via deze weg op de hoogte houden van de centrumwerken 2020-2021. Op onderstaande straatnaamborden zie je in één oogopslag de toegankelijkheid van de centrumstraten met de wagen, fiets en bromfiets en in enkele klikken (op de straatnaamborden) ben je per centrumstraat op de hoogte van de evolutie van de centrumwerken aan de hand van de foto's.

Extra service of acties die worden aangeboden door de horeca- en handelszaken i.s.m. de middenstandsvereniging kan je vinden bij de nieuwsberichten. Samen met Stad Bree zal ook de lokale middenstander het nodige doen om jou up to date te houden i.v.m. de centrumwerken.

Wil jij steeds op de hoogte blijven van de laatste situatie van de centrumwerken 2020-2021, nooit een actie of evenement missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief onderaan deze pagina.

Het motto van Bree Beleven vzw tijdens deze centrumwerken:

Ook tijdens de centrumwerken rollen wij voor jou de groene loper uit!!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief